Bu romanın kahramanı Ünsal Oskay!
Bu romanın kahramanı Ünsal Oskay!

Ünlü romancı Cengis Asiltürk, okurlarını harikulade bir serüvene davet ediyor. Uluslararası Orontes Sanat Kurumu Roman Armağanı sahibi romancıdan, yine insanı allak bullak eden bir roman geliyor.

Geçen hafta Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılığı’nın basın ilişkileri sorumlusu Derya Soğuk’u aradım. Bana güzel haberler verdi: “2021 yılında iki önemli Türk yazarımızın kitabını yayımlanıyor. Biri Orhan Pamuk’un ‘Veba Geceleri’ isimli eseri. Diğeri ise Ahmet Ümit’in ‘Kayıp Tanrılar Ülkesi’ isimli yeni romanı. Amin Maalouf’un 2012’den bu yana yazdığı ilk romanı ‘Empedokles’in Dostları’nı 2021’in ilk aylarında, Kazuo Ishiguro’nun Nobel Edebiyat Ödülü’nü aldıktan sonra yazdığı ve Türkçe adı henüz belli olmayan ilk romanı ‘Klara and the Sun’ı da Mart 2021 tarihinde yurtdışında yayımlanmasından sonra yayımlayacağız.

Javier Marias ve Paul Ingendaay’den futbol sevgisiyle ilgili bir kitabı ve ülkemizde çok sevilen İskandinav yazarlardan Dag Solstad ve Erlend Loe’nun da kitaplarını okuyucuyla 2021’de buluşturacağız.”

Kim ne okuyor?

 

◊ Gazeteci-yazar Şelale Kadak, Mario Vargas Llosa’nın “Teke Şenliği” adlı romanını okuyor.
◊ Güzellik uzmanı Seran Göçer, Bahar Tezcan’ın “Terapi Odasında İyileşen İlişkiler” adlı kitabını okuyor.
◊ Gazeteci ve iletişimci Hicran Tekin, “Martin Eden”i okuyor.
◊ Gazeteci Nazan Mengü, Kürşat Başar’ın “Aklımda Hep Sen” adlı romanını okuyor.

VakıfBank Kültür Yayınları’nda neler oluyor?

Abdi Serdar Üstünsalih (VakıfBank Genel Müdürü)

Kültür ve sanat hayatını evrensel çizgide zenginleştirip gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan VakıfBank Kültür Yayınları, 2 yaşına girdi. Özellikle beşeri bilimler alanında Türkçeye ilk kez kazandırılan eserleri yayımlamaya devam ederek önümüzdeki yıl toplam kitap sayımızı 200’e çıkarmayı hedefliyoruz. VBKY’nin yeni yayınları arasında Dostoyevski “Üç Hikâye”, Badiou “Petrograddan Şanghaya” ve Fitzgerald “Son Patron” öne çıkıyor. Ayrıca Anadolu kültür mirasında çok önemli yerde olan çalışmalarımız da 2021 yılında raflardaki yerini alacak.
Okurlar tarafından en çok ilgi gören yayınlarımız arasında “21 Kedide Sanat Tarihi”, “Kutsal Roma İmparatorluğu”, “Bereketli İmparatorluk: Osmanlı Mutfağı Tarihi”, “Büyük Besteciler” ve “Modern Felsefenin Karanlık Tarihi” ilk sıralarda yer alıyor.

 

Kaynak :https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sayim-cinar/bu-romanin-kahramani-unsal-oskay-41701526